Aanpassingen FIFA 15

Aanpassingen FIFA 15

Op 25 september 2014 zal FIFA 15 verschijnen op verschillende platformen waaronder een next-gen versie op de PlayStation 4 en Xbox One. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste nieuwe mogelijkheden van FIFA 15.

De snelheid in FIFA 15

Een belangrijke wijzigingen voor FIFA 15 is de snelheid van de game. De game speelt namelijk sneller dan de recente voorgangers. Deze snellere gameplay komt onder andere doordat de bal met een behoorlijke vaart over het veld gaat en spelers die snel schakelen. De snelheid is één van de elementen die zal zorgen voor een nieuwe ervaring en de game in het begin wel eens uitdagend kan gaan maken. Snel schakelen en niet te lang wachten met het maken van een actie zal dan ook beloond worden.

FIFA 15

Feel the game

De slogan van FIFA 15 is feel the game wat staat voor de emotie in het voetbal. FIFA 15 moet het echte voetbal gevoel dan ook overbrengen naar je beeldscherm. Een van de elementen die hiervoor zorgt is de emotie van de spelers zelf. Spelers zullen gebeurtenissen in een wedstrijd onthouden en daardoor een bepaalde reactie geven. De kans dat een speler boos op de grond begint te slaan na meerdere gemiste kansen is bijvoorbeeld groot. Ook in de tussenfilmpjes zal de emotie bij de spelers duidelijk zichtbaar zijn. En niet alleen de spelers, maar ook het publiek zal emotioneel reageren. Bij een overwinning zullen fans van de winnende ploeg bijvoorbeeld helemaal los gaan, terwijl het publiek van de tegenstander er niet vrolijker op wordt.

Verbeterde graphics in FIFA 15

Uiteraard zal FIFA 15 ook grafisch weer een stap vooruit maken. Zo ziet bijvoorbeeld het publiek en de spelers er beter uit dan ooit. Ook is het aantal animaties vergroot. Zo zijn cornervlaggen, reclameborden en het goal van betere animaties voorzien. Ook sporen die tijdens een potje voetbal ontstaan, door bijvoorbeeld een sliding, zullen duidelijk zichtbaar zijn waardoor het geheel er realistischer gaat uitzien.

Om alvast een goede indruk te krijgen van de vernieuwde graphics hebben we de onderstaande video voor je:

Verbeterde man-op-man duels

In FIFA 14 speleden de man-op-man duels al een belangrijke rol en in FIFA 15 zal dit systeem worden verbeterd. Door nieuw ontworpen spelersmodellen zullen de man-op-man duels realistischer aanvoelen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de juiste timing in de duels tussen spelers waardoor het fysieke krachtverschil een belangrijke rol speelt in het winnen of verliezen van de bal. Bovendien zullen de man-op-man duels er door de verbeterde animaties spectaculairder uitzien.

Emotionele intelligentie

Een andere belangrijke aanpassing is de emotionele intelligentie. Spelers op het veld zullen beter herkennen wat er in het veld gebeurd en daarop proberen te anticiperen. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde kans zijn die wordt gezien, maar ook het verschil tussen een aanvallende of een verdedigende mentaliteit afhankelijk van de score. Zo zullen spelers bij een voorsprong in de laatste minuten ervoor kunnen kiezen om tijd te rekken. Zoals eerder beschreven zullen de spelers ook emoties kennen en bepaalde gebeurtenissen tijdens de wedstrijd dan ook onthouden.

fake shot fifa

 

Releasedatum FIFA 15

Oorspronkelijk werd FIFA 15 op de E3 aangekondigd voor 23 september alleen ging het hierbij om de release in Noord Amerika. Zoals bovenaan in dit artikel al te lezen, heeft EA Sports ondertussen bekend gemaakt dat we FIFA 15 op 25 september in Europa kunnen verwachten. Dit zal dan ook de datum zijn dat we de game in de Nederlandse schappen kunnen oppikken.

Zodra er meer informatie bekend wordt gemaakt over FIFA 15 zullen we deze pagina verder uitbreiden. Neem in de tussentijd vooral een kijkje bij onze andere artikelen, zo hebben een uitgebreide sectie met fifa tips en een blog met het laatste nieuws omtrent FIFA.