Aanvallen in FIFA, wat is de beste manier om op te bouwen?

Aanvallen in FIFA, wat is de beste manier om op te bouwen?

0
fifa aanval tips

Om goed te kunnen aanvallen in FIFA 15, is een goede opbouw enorm belangrijk. In dit artikel geven je tips over het opbouwen van een aanval in FIFA 15.

Formatie

Een goede aanval begint met het kiezen van een formatie die aansluit bij jouw manier van spelen. Dit kan een formatie zijn die erop is gericht de perfecte dieptebal aan je aanvaller aan te leveren, maar ook een formatie waarbij je jouw vleugelaanvaller de perfecte voorzet laat geven. Om een keuze te maken voor een formatie hebben we een apart artikel geschreven waarin we onze favoriete formaties behandelen.

Start van de opbouw

Doeltrappen

Het nemen van doeltrappen blijkt over het algemeen een lastig onderdeel. Maar al te vaak lukt het niet de bal op de positie te brengen waar deze is bedoeld. De meest gemaakte fout is het te lang indrukken van de schietknop waardoor de schietbalk helemaal volloopt, hiermee wordt je bal 9 van de 10 keer bij de verdediging van je tegenstander in de voeten gespeeld. In FIFA 15 zijn verdedigers vaak goede erg krachtig in een kopduel en zullen deze daarom vaak winnen. Zorg er dan ook voor de je de schietknop bij het nemen van een doeltrap niet te lang blijft indrukken. Bovendien heeft een trap naar de zijkant over het algemeen het meest kans van slagen.

Gooien
Net als bij het nemen van een doeltrap, is het bij een ingooi belangrijk om de schietbalk niet helemaal vol te laten lopen. Over het algemeen werkt het aanspelen van je vleugelverdedigers goed, hiermee loop je immers ook het minst risico dat de bal door een snelle aanval van je tegenstander binnen enkele seconden in je goal beland.

Balbezit

FIFA BalbezitHet hebben van balbezit is in FIFA 15 nog belangrijker geworden dan in vorige delen. Er wordt meer nadruk gelegd op het opbouwen van een aanval waardoor spelers met een goede controle, een perfecte paas en overzicht een prominente rol zullen spelen. Een speler als Xavi zal je helpen balbezit te houden en de bal efficiënt tussen je spelers rond te spelen.

Geduld
Hoewel het verleidelijk is om de bal zo snel mogelijk bij je aanvallers te krijgen, is dit niet altijd het meest effectief. In het echt spelen de beste teams de bal ook zowel naar voren als naar achter, wordt er op de eigen helft overgespeeld en gaat de bal naar de zijkanten om naar de beste mogelijkheden te zoeken. Dit is dan ook de manier waarop je in FIFA 15 te werk zou moeten gaan.

Heb geduld, zorg dat je de bal vasthoud en speel de bal over kleine afstanden van 3 tot 5 meter. Er zullen vanzelf gaten in de verdediging van je tegenstander ontstaan en  bovendien zal je tegenstander gefrustreerd raken en fouten gaan maken.

Gebruik je belangrijkste spelers
Veel teams worden wel gekenmerkt door een aantal sterspelers die essentieel zijn voor de prestaties van je team. Gebruik je bijvoorbeeld het Italiaanse elftal, probeer dan zoveel mogelijk te laten verlopen via Pirlo. Hij heeft een goed overzicht en maakt vrijwel nooit een fout bij het overspelen van de bal. Dit is cruciaal voor het opzetten van een goede aanval.

Denk vooruit
Bij het behouden van balbezit is het belangrijk om één of twee ballen vooruit te denken. De aanvallende (computergestuurde) spelers denken in FIFA 15 beter mee dan ooit wat het opbouwen van een goede aanval eenvoudiger maakt. Als je de bal aan het rondspelen bent kijk dan, via de radar, ook naar de andere delen van het veld. Hierdoor kun je de looplijnen van je eigen spelers zien, maar ook de plekken waar je tegenstander een gat laat liggen. Hierdoor kun je bij het overspelen van de bal een betere keuze maken welke kant je op zou moeten gaan.

Meer tips om de bal vooruit te krijgen:

  • Gebruik de zijkanten in je voordeel: er zijn minder verdedigers aan de zijkant dan in het midden;
  • Druk niet continu de sprint knop in, alleen als je genoeg ruimte hebt;
  • Gebruik vleugelverdedigers als extra man in je aanval;
  • Als je plotseling stopt in een sprint breng je jouw tegenstander op het verkeerde been en heb je tijd om de bal over te spelen.

Het creëren van een kans

fifa vrije trap

Tot nu toe hebben we je tips gegeven over het uitnemen, hoe je door de bal goed over te spelen balbezit houdt en hoe je de gaten in de verdediging van je tegenstander kunt vinden. Vervolgens is het belangrijk om kansen te creëren.

Schot van afstand
Een schot van afstand wordt lang niet door iedereen vaak gebruikt, maar kan wel degelijk efficiënt zijn. Weet welke spelers in je team een goed schot hebben en probeer ruimte voor een schot te vinden voordat je uithaalt en onthoudt: oefening baart kunst. In ons artikel over schieten in FIFA lees je meer tips over schieten op afstand.

Een op een met de keeper
Hoewel het belangrijk is te leren schieten van afstand zijn er veel situaties waarin je een één op één kans met de keeper kunt creëren. Ben altijd op de loer voor een diepte paas (die je zowel over de grond als in de lucht kan geven) waarmee je een speler één op één met de keeper kunt laten komen. Vervolgens kun je met een geplaatst schot de bal eenvoudig langs de keeper schieten.

Hoge voorzet
Omdat er vaak aan de vleugels meer ruimte is dan in het midden zul je vaak in de positie komen waarin je een bal hoog kunt voorzetten. In een apart artikel geven we je tips hoe je een bal in het goal van je tegenstander kunt koppen.

GEEN REACTIE'S

Laat een reactie achter