FIFA Ultimate Team: Alles over deze verslavende modus

FIFA Ultimate Team: Alles over deze verslavende modus

In dit artikel geven we je een overzicht van de mogelijkheden van FIFA Ultimate Team. Bovendien zullen er in de toekomst meer artikelen over deze modus komen met onder andere tips om het beste team neer te zetten.

De FIFA Ultimate Team modus in de FIFA serie is misschien wel de meest gespeelde en meest uitgebreide modus binnen het spel. In FIFA 15 is deze modus groter, beter en verslavender dan ooit. Op deze pagina kun je dan ook alles over FIFA Ultimate Team lezen.
fifa ultimate team

Wat is FIFA Ultimate Team?

FIFA Ultimate Team geeft je de mogelijk om een eigen team samen te stellen, waarbij je spelers krijgt nadat je kaarten verdient of koopt. Voor FIFA Ultimate Team zijn er meer dan 8000 spelers beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Dit geeft je een enorme mogelijkheid om je eigen speelsysteem met een unieke speelstijl te ontwikkelen. Ook kunnen bijvoorbeeld tenues zelf worden samengesteld.

Items in FIFA Ultimate Team

Het samenstellen van een team doe je door het verdienen van items. Dit kunnen bijvoorbeeld spelers, coaches, stations en shirts zijn. Ook zijn er items die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het verbeteren van de conditie van jouw team of de gezondheid van een speler. Hoe hoger de waarde van een item, hoe meer het item waard zal zijn op de transfermarkt (hier komen we later op terug).

Het meest belangrijk zijn uiteraard de spelersitems. Van elke speler kunnen de vaardigheden worden bekeken en uiteraard betekent betere scores, een hoger waarde van het spelersitem. Naast spelersitems zijn ook de zogenoemde vormitems belangrijk, waarbij er gekeken wordt naar de vorm van een speler in het echt. Deze vormitems zijn echter zeldzaam en maar tijdelijk beschikbaar.

Werk aan de teamgeest

In FIFA Ultimate Team gaat het niet alleen om het samenstellen van de ploeg met de beste spelers, ook is het belangrijk dat de teamgeest op een hoog niveau komt. Er zijn verschillende manieren om hieraan te werken. Zo hebben schitterende passes en spectaculaire goals een positief effect, maar wordt er bijvoorbeeld ook gekeken of spelers op hun favoriete plek staan of naar de hoeveelheid spelers in het team die dezelfde nationaliteit hebben.

fut-14

De transfermarkt

Een ander belangrijk onderdeel van FIFA Ultimate Team is de transfermarkt. Hier kun je (onder andere) spelers kopen of verkopen. De transfermarkt wordt veel gebruikt en het kopen of verkopen van een speler, of een ander item, tegen de best mogelijke prijs heeft dan ook de nodige ervaring nodig.

Wedstrijden spelen

Uiteindelijk draait het ook FIFA Ultimate Team uiteraard om het spelen van wedstrijden. Hierbij kun je zowel offline als online wedstrijden spelen om naar de top te komen. Het winnen van wedstrijden wordt beloond met nieuwe items of parketten die nodig zijn om je team van voldoende sterkte te voorzien.

In FIFA Ultimate Team zijn er 10 seizoenen beschikbaar waar je jouw team doorheen moet lozen. Naast deze seizoenen kun je ook meespelen in een toernooi of het opnemen tegen je vrienden. Meer dan genoeg potjes die gespeeld kunnen worden dus!

FUT Legends voor de Xbox One en Xbox 360

Aan de Xbox One en Xbox 360 versie van FIFA heeft Electronic Arts een exclusieve mogelijkheid toegevoegd: FUT Legends. Hiermee worden er 42 voetballegendes aan FIFA Ultimate Team toegevoegd waaronder Pelé, Van Basten, Bergkamp, Figo en Romario.

Starten met FIFA Ultimate Team

Wil je gaan beginnen met FIFA Ultimate Team? In de video hieronder hebben we nog een uitgebreide tutorial voor je: