Hoe geef je de perfecte voorzet in FIFA?

Hoe geef je de perfecte voorzet in FIFA?

0
fifa 14 voorzetten

Het geven van een goede voorzet is een belangrijk onderdeel in FIFA. Een goede voorzet in combinatie met een aanvaller die goed kan koppen kan je veel goals opleveren. Er zijn verschillende manieren om een goede voorzet te geven: laag, hoog, naar de eerste paal of naar de tweede paal. Het is belangrijk om te weten wanneer en hoe je welke voorzet moet gebruiken.

Hoe geef je een goede voorzet?

Met de linker analoge stick kun je de juiste richting aan de bal geven. Maak hier gebruik van net voordat je de knop om een voorzet te geven indrukt. Als je van rechts naar links speelt en voorzet naar ‘boven’ wil geven kun je de linker analoge stick op drie manieren richting geven: naar rechtsboven om de bal bij de eerste paal te geven, naar linksboven om de bal bij de tweede paal te geven en naar boven om de bal midden in de 16 te plaatsen.

Nadat je deze knop hebt ingedrukt, kun je de linker analoge stick nog gebruiken voor een ‘aftertouch’, al is dit niet perse nodig omdat het effect wat je hiermee wilt geven ook standaard gecreëerd wordt. De volgende keuze die je moet maken is hoe vaak je de voorzetknop indrukt. Als je twee keer klikt ga je voor een lage bal bij de eerste paal, als je drie kier drukt ga je voor een bal over de grond en als je één keer drukt wordt er naar aanleiding van hoe lang je drukt (hoe langer, hoe harder het schot) bepaald naar welke speler de bal gaat.

fifa 14 voorzet

Wanneer geef je welke voorzet?

Als je een aanvaller aanspeelt die dicht bij het goal staat, zal de speler over het algemeen weinig ruimte hebben om iets met de bal te doen en minder kracht kunnen zetten. Een speler in deze positie kun je het best een voorzet geven met een speler die dicht bij het goal staat omdat de keeper dan weinig ruimte heeft om ertussen te komen.

Op het moment dat je de speler verder van de goal afstaat, kun je de bal het best zo snel mogelijk voorzetten. Hierdoor hebben de verdedigers namelijk minder tijd om zich te positioneren, loopt de aanvaller richting de bal toe en heeft deze genoeg tijd om de bal direct te koppen of te schieten. Door op te letten wanneer je aanvaller zijn hand omhoog geeft, kun je het perfecte moment uitkiezen. Als er een hand omhoog gaat, betekent dit namelijk dat je aanvaller klaar is voor de voorzet (die je dan ook het best direct kun geven). In dit geval kun je het best de ‘early cross’ knop gebruiken knop te gebruiken (L1 op de PlayStation 3 en LB op de Xbox 360).

Hoe kop je de bal in de goal?

Een goede voorzet levert uiteindelijk pas wat op, als je de bal in het goal kopt. Daarom hebben we een apart artikel geschreven met tips om goed te koppen in FIFA.

 

 

GEEN REACTIE'S

Laat een reactie achter