Hoe kun je het best een penalty nemen in FIFA?

Hoe kun je het best een penalty nemen in FIFA?

0
FIFA 15 penalty

Een penalty in FIFA is een perfecte kans om een goal te scoren. Daarom geven we je in dit artikel tips om, door het gebruik van de juiste techniek, het merendeel van je penalty’s te scoren.

Selecteer de juiste speler voor de penalty

Het nemen van een penalty begint bij het selecteren van de juiste speler. Druk op R2 op de Playstation 3, of op RT op de Xbox 360, voor het menu waar je de juiste speler kunt selecteren. Kies de speler met de hoogste score voor de vaardigheid ‘penalty nemen’.

Via team management kun je de beste penalty-nemer ook standaard het nemen van een penalty toekennen. Op deze manier hoef je niet bij elke penalty in het menu te duiken.

Timing

Het schieten van de bal begint bij de bewegende balk. Zorg ervoor dat je de schietknop indrukt op het moment dat de balk in het groene gedeelte is, anders is de kans groot de de bal niet tussen de palen beland.

Kracht van het schot

Nadat je het indrukken van de schietknop goed hebt getimed, is de kracht van het schot van belang. Hoe harder je schiet, hoe moeilijker het voor de keeper is om de bal tegen te houden. Echter betekent harder schieten ook dat de kans groter is dat de bal niet tussen de palen beland. Voor het perfecte schot laat je drie van de vier gele balkjes voorlopen. Ga je over de drie gele balkjes heen, zal het schot in de meeste gevallen te hard zijn. Om de kans op een goal te vergroten kun je dus het best proberen tussen de twee en de drie gele balkjes in te zitten (als je steeds voor drie gele balkjes gaat, is de kans dat je er overheen gaat immers groot).

Richting van de bal

Nadat je de kracht heb bepaald kun je met de linker analoge stick de richting van je schot aangeven. Beweeg de stick simpelweg de kant op naar de plek waar je de bal wilt plaatsen. Probeer de stick bijvoorbeeld naar linksboven of rechtsboven te bewegen (en blijf de stick ongeveer een seconde in die positie vasthouden). Samen met de juiste kracht zorgt dit er namelijk voor dat het bijna onmogelijk is voor de keeper om de bal te houden.

Geplaatst schot

Door R1 op de PlayStation 3 of RB op de Xbox 360 in te drukken op hetzelfde moment als de schietknop kies je voor een geplaatst schot. Het voordeel hierbij is dat je schot accurater zal zijn. Echter lever je hiermee wel kracht in waardoor het voor de keeper makkelijker is om de bal te stoppen.

Lobje

Door L1 op de PlayStation 3 of LB op de Xbox 360 in te drukken op hetzelfde moment als de schietknop kies je voor een lobje. Hiermee kun je de bal niet ver in de hoek plaatsen en is het voor de keeper dus makkelijk om de bal te redden. Een lobje ziet er echter wel mooi uit.

Fake shot aanloop

Om een fake shot aanloop te doen, druk je de schietknop voor een tweede keer in, net voordat je speler de bal wilt gaan schieten. Een voordeel hierbij is dat je beter kunt inschatten naar welke hoek de keeper duikt, maar geeft je schot wel veel minder kracht mee.

GEEN REACTIE'S

Laat een reactie achter