Hoe neem je een vrije trap in FIFA?

Hoe neem je een vrije trap in FIFA?

0
fifa vrije trap

In dit artikel kijken we op welke manier je een vrije trap in FIFA het best kunt nemen. In elke wedstrijd krijg je altijd wel één of meerdere vrije trappen waarmee je een bal direct in de goal van je tegenstander kunt schieten. Wordt je hier goed in, zal het je kans om te winnen dus zeker vergroten!

Waar moet ik de bal schieten?

Het nemen van een vrije trap begint bij het kiezen van de plek waar de bal naar toe moet. Richt altijd op een hoek aangezien deze plek het verst van de keeper vandaan is en dus het lastigst om de bal te stoppen. Hierbij kun je er zowel voor kiezen om hoog in de kruising te schieten of laag in de hoek.

fifa vrije trap

Kies de juiste speler

Het uitkiezen van de juiste speler om de vrije trap te nemen is belangrijk om de kans op een goal te vergroten. Als je een speler kiest let dan vooral op de “free kick accuracy” ofwel de precisie waarmee de speler een vrije trap neemt. Andere vaardigheden die goed van pas komen zijn de kracht waarmee de speler schiet en het vermogen om een bal te te schieten met een buiging.

Linksbenig of rechtsbenig?

Ook is het belangrijk om te weten of een speler links of rechtsbenig is. Dit kun je zien in het spelersoverzicht bij team management, maar ook tijdens het nemen van een vrije trap zelf. Een speler die rechtsbenig is zal een bal meer aan de rechterkant van zijn hand leggen, waar een speler die linksbenig is de bal juist aan de linkerkant van zijn hand legt. Dit is belangrijk om te weten omdat rechtsbenige spelers de bal naar links krullen en linksbenige spelers naar rechts. Dit betekent dat je met een rechtsbenige speler de bal het best naar links kans schieten en andersom.

Positionering van de camera

Om een vrije trap goed te nemen is het essentieel dat de positionering van je camera goed is. Indien mogelijk, kun je de bal het best in de hoek schieten die het dichtst bij je speler in de buurt is. Hierdoor legt de bal de kortste afstand af en heeft de keeper het minst tijd om te reageren.

 

Kracht van het schot

Ook het kracht van het schot is een belangrijk onderdeel van het nemen van een vrije trap. De hoofdregel is is dat je voor elke 9 a 10 meter 1 vakje in de krachtbalk volmaakt. Bij een vrije trap vanaf 16 meter kun je bijvoorbeeld het best net onder de twee volle balkjes gaan zitten. De vakjes kun je onderscheiden door de kleine scheidingslijnen in de krachtbalk, de vijfde is rood (wat betekent dat de bal sowieso over gaat).

Techniek

Op het moment dat de camera goed is gepositioneerd en je weet met welke kracht je het schot gaat nemen is de kans om de te scoren al aanzienlijk groter. Vervolgens komt het aan op de techniek die je gebruikt. Om te zorgen dat de bal het juiste effect mee krijgt kun je het het best de linker analoge stick omhoog houden net voordat je de knop om te schieten in gaat drukken. Haal de linker analoge stick weer omlaag net nadat je hebt geschoten.

Leer ook hoe je een corner het best kunt nemen in FIFA.

GEEN REACTIE'S

Laat een reactie achter