Hoe scoor je vanuit een corner in FIFA?

Hoe scoor je vanuit een corner in FIFA?

0
Corner scoren in FIFA 14

In dit artikel geven we je tips voor het scoren van een corner. Wil je voorkomen dat je een goal uit een corner tegen je krijgt? Lees dan ons artikel met tips over het verdedigen van een corner.

Zorg dat je snel bent

In de meeste situaties is het slim om de corner zo snel mogelijk te nemen. Hierdoor heeft de tegenstander minder tijd om de juiste speler te selecteren om de corner mee te verdedigen. In het begin zal een ‘snelle’ vrije trap niet gelijk het gewenste resultaat opleveren, maar dat is een kwestie van oefenen. Het bewegen van de linker analoge stick naar de juiste kant en het schieten zelf (met de juiste kracht) zou maximaal een halve seconde in beslag moeten nemen.

Oefenen

Dit is misschien een inkoppertje, maar oefening baart kunst. Begin met alleen het gebruiken van de schietknop (de plek waar de bal terechtkomt zal dan automatisch worden gekozen). Op het moment dat je het winnen van een kopduel onder controle hebt kun je de linker analoge stick gaan gebruiken. Aangezien je in een wedstrijd meestal maar enkele corners krijgt is het aan te raden de corners ook in de Arena te oefenen.

Het gebruik van de linker analoge stick

De linker analoge stick kan op verschillende manieren gebruikt worden om de bal effect mee te geven. Door de stick naar boven te bewegen (richting de plaats waar je de bal naar toe gaat schieten) zal de bal eerder dalen wat het voor de tegenstander moeilijker maakt een goal te voorkomen. Als je de linker analoge stick naar links of rechts richt zal de bal in een boog door de lucht gaan. Hierbij is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de bal niet te dicht bij de keeper komt. In dat geval zul je niet genoeg tijd hebben om de bal (goed) te kunnen koppen.

De bovenstaande tips geven je een goede indicatie op welke manier je ervoor kunt zorgen dat de bal bij het nemen van een corner in de goal van je tegenstander belandt. Zoals eerder vermeld is het belangrijk om de technieken te oefenen om zo meer feeling met het nemen van een corner te krijgen.

GEEN REACTIE'S

Laat een reactie achter