Koppen in FIFA , hoe win je een kopduel en hoe kop...

Koppen in FIFA , hoe win je een kopduel en hoe kop je de bal in het goal?

Koppen in FIFA 14

In dit artikel geven we tips over de manier waarop je het best kunt koppen in FIFA. Hierbij zullen we zowel kijken naar het koppen in een aanvallende als verdedigende situatie.

Hoe win je een kopduel?

Om een kopduel te winnen staan er twee zaken centraal: timing en het uitkiezen van de juiste positie. Hoewel we in dit artikel genoeg tips zullen geven die je hier bij zullen helpen, is het belangrijk om veel te oefenen. Begin met het doel om 5 van de 10 kopduels te winnen en zet vervolgens hoger in. Hoe meer kopduels je wint, hoe groter de kans dat je de bal uiteindelijk in het goal van je tegenstander plaatst, of juist bij je eigen goal uit de buurt weet te krijgen.

 

Hoe win je een kopduel in de verdediging

Om een corner goed uit te verdedigen is het essentieel om je doel voor ogen te hebben. Wil je de bal weg werken? Gebruik dan de schietknop. Wil je de bal naar een speler overspelen? Gebruik dan de paasknop. In deze laatste situatie zal het vaak voorkomen dat je de bal het best naar achter kunt koppen, om vanaf hier je spel door te zetten. Ook kun je de linkerstick gebruiken, door deze naar voren te bewegen op het moment dat je kopt, geef je de speler de beste kans om het kopduel te winnen.

Hoe win je een kopduel in de aanval

Net als bij het winnen van een kopduel in de verdediging, is het bij het winnen van een kopduel in de aanval belangrijk om de linkerstick naar voren te bewegen om extra kracht te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om de linkerstick naar het goal te te bewegen om de bal omlaag te brengen of juist van het goal van je tegenstander af om de bal hoog te houden. De timing van deze actie is bepalend voor de kracht die de bal krijgt. Door de linkerstick en de schietknop in te drukken duikt je speler naar de bal toe, wat goed van pas komt als je een goal wilt scoren en voldoende ruimte hebt.

Zet je speler in de juiste positie

Op het moment dat je aan het verdedigen bent zul je ongetwijfeld gebruikmaken van de mogelijkheid om beide triggers tegelijk in te drukken, waarmee je jouw speler beter kunt positioneren. Deze functie is echter ook erg handig om te gebruiken om het moment dat je een bal wilt gaan koppen. Dit is overigens wel even wennen, maar het resultaat zal er zeker zijn.

Let op de arm die omhoog gaat

Wie goed let op het script van FIFA tijdens een kopduel, zal al snel doorhebben dat een speler, op het moment dat zijn arm naar boven toe gaat, het meest kans heeft een kopduel te winnen. Dit is het juiste moment om de ‘early cross’ knop te gebruiken (L1 op de PlayStation 3 en LB op de Xbox 360) en zal ervoor zorgen dat je 9 van de 10 kopduels wint!

Hoe scoor je een goal vanuit een kopduel

Hoewel je met de voorgaande tips al een heel eind op weg bent om vaker vanuit de kopduel te gaan scoren, hebben we nog twee tips die je hier ongetwijfeld bij zullen helpen. Gebruik eerst de schietknop om de kopbal de juiste kracht mee te geven (de benodigde kracht is afhankelijk van het aantal meters dat je van het goal afstaat) en laat de schietknop vervolgens los. De linkerstick (zoals eerder uitgelegd) houd je nog in de goede richting tot de bal onderweg is. Dit geeft de grootste kans om de bal uiteindelijk in het goal te zien belanden, ook als jouw speler achter de speler van je tegenstander staat.

Een andere manier om te scoren vanuit een corner is om de linkerstick juist in de andere richting dan de goal van je tegenstander te bewegen, op het moment dat je schiet, beweeg de linkerstick vervolgens naar het goal van je tegenstander toe op het moment dat je speler de bal raakt. Dit geeft de bal enorm veel kracht mee en wordt ook wel het ‘katapult effect’ genoemd.

GEEN REACTIE'S

Laat een reactie achter