Corners in FIFA, hoe verdedig je ze?

Corners in FIFA, hoe verdedig je ze?

0
fifa 14 corner verdedigen

In dit artikel geven we tips voor het verdedigen van een corner.

De Keeper

Op het moment dat je tegenstander klaar staat om de bal te schieten kun je met je keeper het best nog op de lijn blijven staan. Pas op het moment dat je weet in welk gebied je tegenstander de bal gaat voorgeven, kun je bepalen of je jouw keeper wel of niet uit laat komen. Als de bal niet ver van de lijn wordt geplaatst kan het goed werken om met je keeper uit te komen, zeker op het moment dat je veel kleine, technische spelers in je team hebt (in plaats van sterke spelers die goed kunnen koppen).

Gebruik alleen de schietknop

Je kunt het best alleen de schietknop gebruiken op het moment dat je de bal weg wilt koppen. Hierdoor zullen je spelers de bal agressiever benaderen en dus meer kans hebben om een kopduel te winnen.

Corners zijn een kans om aan te vallen

Als je tegenstander een corner neemt zijn er veel spelers in jouw strafschopgebied. Dit betekent dat je een uitstekende kans hebt om een counteraanval op te zetten. Zie een corner van een tegenstander dan ook als een kans om aan te vallen en probeer zo snel mogelijk de touwtjes in eigen handen te nemen.

Meer tips over verdedigen in FIFA? Bekijk dan al onze FIFA verdediging tips.

GEEN REACTIE'S

Laat een reactie achter