Welke FIFA 15 aankondigingen deed Electronic Arts op de Gamescom vandaag?

Welke FIFA 15 aankondigingen deed Electronic Arts op de Gamescom vandaag?

0
Gamescom 2014

Zoals je misschien wel hebt gelezen heeft Electronic Arts vandaag een persconferentie gegeven op de Gamescom. Tijdens deze persconferentie zijn er een aantal nieuwe features van FIFA 15 aangekondigd. In dit artikel zullen we hier een overzicht van geven.

Carrière modus

Een belangrijke aanpassingen die is aangekondigd voor de carrière modus is de positieve invloed op spelers naarmate ze tijdens wedstrijden meer speelminuten krijgen. Dit betekent dat jonge spelers zich bijvoorbeeld sneller zullen ontwikkelen terwijl oude spelers door het krijgen van speelminuten er snellen voor zullen kiezen om langer bij je team te blijven.

Een andere aanpassing die is aangekondigd voor de carrière modus is de pro-activiteit van scouts. Scouts zullen namelijk zelf in de gaten houden waar de zwakke plekken in je team zitten. Vervolgens zullen ze spelers aanbevelen die op deze plekken voor een versterking kunnen zorgen.

FIFA Ultimate Team

Ook voor FIFA Ultimate Team werden er een aantal nieuwe features aangekondigd:

  • Spelers lenen: in FIFA 15 kun je spelers ook voor een aantal wedstrijden lenen. Uiteraard moet je hier wel de nodige coins voor afrekenen. Bovendien kun je een speler maar één keer per seizoen lenen.
  • Vriendschappelijke seizoen: speel een vriendschappelijk seizoen met je vrienden en vecht uit wie het beste FUT team heeft.
  • Nieuw attribuut: fysiek zal worden toegevoegd als attribuut op een spelerskaart en vervang. Hier staat tegenover dat het attribuut koppen niet langer aanwezig zal zijn.
  • Concept squads: concept squads geeft je de mogelijkheid om een team samen te stellen met zowel de spelers die je hebt aangeschaft als spelers die je nog niet hebt aangeschaft. Hierdoor kun je de invloed van spelers op de chemistry van je team alvast bekijk alvorens je tot een aankoop overgaat.

FIFA 15 Concept squad

EA Sports Football Club widget

Nieuwe binnen FIFA 15 is de zogenaamde EA Sports Football Club widget. Deze widget is in elke modus aanwezig en geeft je de mogelijkheid om berichten te delen met vrienden. Breng je vrienden bijvoorbeeld op de hoogte van een gruwelijke overwinning of een bijzondere aankoop in FIFA Ultimate Team. Ook de ‘shares’ van je vrienden zijn direct zichtbaar. Bovendien kun je in de widget ook direct op shares reageren.

Naast de berichten zie je in de EA Sport Football Club widget ook de beschikbare artikelen, zoals shirts of juichen, uit de catalogus terug die relevant zijn voor de modus die je aan het spelen bent. Dit maakt het aanschaffen van artikelen uit de catalogus dan ook een stuk eenvoudiger.

FIFA 15 - Widget

Match Day Live

Tot slot is er een verbeterde versie van Match Day Live aangekondigd. Door een samenwerking met Goal.com zal je direct op de hoogte zijn van het laatste voetbalnieuws, uitslagen van wedstrijden en de laatste competitiestatistieken. Bovendien kun je via Match Day Live de aankomende wedstrijden van een team zien en deze direct zelf spelen.

Match Day Live

Kortom hebben we vandaag weer een aantal interessante features voor FIFA 15 voorbij zien komen. Uiteraard zal er ook op het gebied van de gameplay weer het nodige veranderen. Hier besteedde we eerder al uitgebreid aandacht aan.

GEEN REACTIE'S

Laat een reactie achter